Aruba

“Aruba – One Happy Island”!

Aruba is met recht een gelukkig eiland; fantastisch klimaat, heerlijke stranden, vriendelijke bevolking en een bruisend uitgaansleven.

Feiten over Aruba:

Palm op Aruba
Van de Benedenwindse Eilanden is Aruba het meest westelijke eiland en ligt het in het hart van het zuidelijk Caribisch gebied, zo’n 20 kilometer voor de kust van Venezuela. Curaçao ligt in het midden en Bonaire ligt aan de oostkant. Aruba is 30 kilometer lang en op het breedste punt 9 kilometer breed. De totale oppervlakte van het eiland bedraagt ongeveer 180 vierkante kilometer.

De gemiddelde jaartemperatuur is 28°C.

Aruba heeft twee gezichten. Aan de zuidwestkust liggen parelwitte stranden. Hier zijn ook de meeste hotels te vinden en wonen de meeste Arubanen. De noordoostkust heeft een rotsig en kaal landschap. De zee is ruw en er staat een harde wind. Behalve de zeevogels en geiten leeft hier verder niemand. De hoofdstad van het eiland, Oranjestad, ligt aan de westkust.

 

 

Bevolking

Vuurtoren van Aruba
De meeste Arubanen hebben een mix van Caiquetio Indiaanse, Afrikaanse en Europese invloeden in zich. Aruba heeft een hoge levensstandaard en een sterke economie. Gecombineerd met het heerlijke klimaat trekt dit natuurlijk mensen van over de hele wereld aan! De bevolking is dan ook een bont internationaal gezelschap. Alle nationaliteiten hebben echter als grootste gemene deler hun gastvrijheid en gevoel voor het goede leven!

 

Taal

De taal van Aruba is Papiaments. Met Nederlands kunt u echter overal perfect uit de voeten. Ook Engels is gemeengoed, terwijl ook vaak de Spaanse taal goed beheerst wordt.

 

Geldzaken

Kust van Aruba
Op Aruba betaalt u met de Arubaanse florin of US dollar. Er zijn munten van 5, 10, 25 en 50 cent, 1 florin en 5 florin. De koers van de florin is afhankelijk van de Amerikaanse dollar. Met de US dollar kunt u op Aruba overal betalen, op sommige plaatsen ook met euro’s. Bij alle banken kunt u geld wisselen.

Openingstijden banken: maandag – vrijdag van 8.00 – 16.00 uur. De CBM bank op het vliegveld is dagelijks geopend van 8.00 tot 16.00 uur, behalve op officiële feestdagen.

 

Natuur

Strand van Aruba
Typisch voor alle Caribische eilanden. Aan de west- en zuidkust liggen uitgestrekte witte zandstranden, die regelmatig verkozen worden tot de mooiste ter wereld. De noordoostkust, aan de windkant van het eiland, is juist ruig en rotsachtig. Het binnenland van Aruba is bezaaid met metershoge cactussen, lage struiken en rotsen. De bekendste boom is natuurlijk de Watapana, beter bekend als de dividivi boom. Deze bijzonder gevormde boom komt u overal op het eiland tegen.

 

Tijdsverschil

Op Aruba is het in vergelijking met Nederland, afhankelijk van onze zomer –of wintertijd, 5 uur (winter) of 6 uur (zomer) vroeger.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Aruba, kijk op www.aruba.com

AdresSan Miguel 12
Aruba

Contact

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw bericht